Om te zorgen dat iedereen voldoende energie overhoudt om overdag lekker te zeilen hebben we vaste bedtijden. Gedurende de hele nacht zijn er nachtwachten (M/V) aanwezig. Tot 12 jaar gaat om 21.30 uur naar bed, tot 14 jar om 22.30 uur, t/m 16 jaar om 23.30 en ouder uiterlijk om 00.30.
Dat vinden wij ook, daarom gaan kinderen tot 10 jaar in overleg een uurtje eerder naar bed. Je krijgt dan tussen de middag theorieles van je instructeur, zodat je ’s avonds wel genoeg tijd overhoudt voor een tof avondspel! Om 20.30 ga je dan lekker slapen.
De meeste kinderen kiezen voor de interne cursus. Dan blijf je ook op de zeilschool slapen. Als je dit niet wilt kun je kiezen voor de extern-extra cursus. Je komt dan om 8.00 op de zeilschool, en gaat om 21.30 na het avondspel weer naar huis. Je volgt dan dus het hele programma, zonder het slapen. Je kunt dit aangeven bij je inschrijving.
We begrijpen heel goed dat het best spannend is om een hele week zonder je ouders te zijn. Heimwee komt dus wel eens voor. Gelukkig heb je een lieve instructeur, aan wie je alles mag vragen en vertellen. We doen ons uiterste best om het je naar de zin te maken, maar als het echt niet gaat, nemen we even contact op met je ouders. Samen overleggen we dan wat we in jouw geval het beste met de heimwee kunnen doen.