“We hebben hóóónger, we hebben trek”

Goedemorgen, deze morgen
Om een hele dag op het water vol te houden en op je allerbest te kunnen zeilen en surfen, heb je veel energie nodig!

En veel energie krijg je door goed te eten. Dat is dan ook het eerste wat we doen bij Neptunus. Om halfacht komt de wekdienst je wakker maken. Meestal heel lief en soms… iets minder lief 😉 Dan heb je een halfuur om je nog een keertje om te draaien, je aan te kleden en richting het ontbijt te gaan.

Eenmaal boven in de kerk heeft de Keukenploeg alles al klaargezet. De bakker brengt iedere dag vers brood en voor wie ’s ochtends nog niet zo’n grote eter is, is er ook yoghurt of zijn er cornflakes. Terwijl jij in alle rust geniet van je ontbijt, smeer je ook alvast je lunchpakket voor op het water. Reken maar dat je twee keer zo veel kan smeren als thuis, want van zeilen en surfen krijg je honger!

Knaks
Ken jij de uitspraak ‘vitamientjes zijn je beste vriendjes’? Wij gelukkig wel, daarom kan je altijd vers fruit pakken en mee het water op nemen. Tijdens de lunch gaan we meestal terug naar de zeilschool en als je geluk hebt, heeft de keukenploeg dan iets lekkers voor je klaarstaan. Zoals een pannenkoek of een broodje knakworst. Dat is nog eens genieten.

Een momentje stilte… 
Het avondeten is vaak één en al gezelligheid maar niet nadat we eerste een momentje stil zijn geweest. Er wordt iedere dag vers voor je gekookt in onze eigen keuken. Zo gaat het eten direct vanuit de pan op jouw bord en is het op zijn allerlekkerst. Ook met diëten en allergieën houden we rekening. Daarom staan de koks soms met meerdere pannen te koken: zo krijgt iedereen de juiste maaltijd.

En al dat eten bij Neptunus gebeurt altijd met een hoop vrolijkheid. Mag jij thuis geen muziek luisteren tijdens het eten? En niet opstaan van tafel? Geniet dan dubbel, want wij zingen liedjes en doen dansjes. Gewoon tijdens het eten 🙂

Open chat
Heb je een vraag?
Hey hallo! Hoe kunnen we je helpen? 🙂