Van Neptunus tot De Kleine Zeemeermin. Hier komen de namen vandaan!

Koning Neptunus
Onze zeilschool heet niet voor niets Neptunus. Neptunus is volgens de Romeinen de god van de zee en het water. Dat hebben ze niet helemaal zelf bedacht: de Grieken waren eerder. Zij hebben namelijk Poseidon als god van de zee. De Romeinen kenden vast het spreekwoord ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’ al…

De Drietand
Neptunus is niet zomaar iemand. Hij heeft de macht over de zee. Hij laat het stormen, laat land overstromen of blaast juist een zacht briesje. Dankzij hem zeil jij zo het Koevordermeer over. Hij bestuurt het water en de wind met zijn wapen De Drietand. Met zijn Drietand kan hij vissen vangen én de zee besturen. Hoe cool is dat?!

Paarden
Het gekke van Neptunus is dat hij behalve de god van de zee, ook nog de god van de paarden en ruiters is. Die combinatie lijkt misschien raar, maar de Romeinen en Grieken vonden het zelf heel logisch. Zij vonden dat paarden zich hetzelfde bewegen als golven, en vonden daarom dat paarden en golven op elkaar lijken.

Strandfeest
Neptunus kan je heel makkelijk herkennen op kunstwerken van de Grieken en Romeinen. Meestal is het een oude man met een golvende baard, alsof het de zee is. Hij heeft altijd zijn drietand bij zich, en soms een dolfijn of een anker van een boot. Neptunus heeft zelfs zijn eigen feestdag. De Romeinen vereerden hem ieder jaar op 23 juli op een groot strand.

De Kleine Zeemeermin
Jullie kennen Neptunus allemaal. Koning Neptunus komt natuurlijk één keer in de week de mooiste slaapkamer bekijken op de zeilschool. Maar jullie kennen hem ook van iets anders. De zoon van Neptunus is namelijk Triton, en dat is de vader van de Kleine Zeemeermin, van Ariël!

Open chat
Heb je een vraag?
Hey hallo! Hoe kunnen we je helpen? 🙂