Laerling

Jeugdkielboot

Zelfstandig maar wel met z’n tweeën zeilen is mogelijk in onze nieuwste aanwinst: de Laerling. Na de Optimist is de Laerling als kleine broertje van de Valk een gave boot om te leren zeilen. Bovendien voelt de Laerling heel veilig en stabiel. Je slaat niet om, hebt een maatje aan boord en vaart op het ondiepe Idskenhuistermeer. Omdat je er ook met een spinaker in kan varen is er genoeg uitdaging.

Samen met je maatje verdeel je de taken: de een aan je fok, de ander aan het grootzeil en het roer. De instructeur begeleidt je de hele week vanuit de motorboot. Voor je het weet maak je zonder moeite een overstag, weet je wat ‘fok bak’ betekent en aan het einde van de week vaar je helemaal zelf een dagtocht. Door middel van toffe opdrachten en spelletjes leer je zo snel mogelijk zelfstandig zeilen.

Je instructeur heeft elke avond een interessante theorieles voorbereid. Dit is altijd heel gezellig. Hij of zij leert je knopen, de verschillende zeilstanden en onderdelen van de boot. We sluiten de dag af met een leuk avondspel.