Op zeilkamp in Friesland?

Beleef een onvergetelijke tijd bij onze zeilschool!

Samen op
zeilweek?

Gebruik kortingscode ‘SAMEN’ en ontvang € 15,- korting.

Zeilkamp Friesland jeugd

Houdt jouw kind van avontuur? Zoeken jullie een leuke activiteit voor een schoolvakantie of een lang weekend weg in Friesland? Heb je al eens gedacht aan een zeilkamp in Friesland? Zeilles voor kinderen? In de leeftijd vanaf 7 jaar.

Heerlijk weg in een waterrijke omgeving waar jouw kind lekker actief bezig is. En in de tussentijd kan ook jij werken aan je zeil skills op het water. Of kies je ervoor om de ontwikkelingen van de kinderen te volgen vanaf de kant? Kortom, een paar heerlijke dagen weg in Friesland, ieder zijn ding, maar toch samen!

Klik hieronder op de juiste leeftijd en ontdek welk zeilkamp Jeugd het beste hierbij past. Iedere leeftijd wordt gekoppeld aan een type boot met een eigen programma. Op die manier zorgen wij voor een zeilles op maat, passend bij jouw kind. En dit maakt het ook makkelijk om in contact te komen met leeftijdsgenoten.

Zijn jullie om? Zeilkamp in Friesland, iets voor de meivakantie of zomervakantie? Boek direct een zeilles voor kinderen. Kom je er niet uit of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Selecteer een leeftijd

Waarom Zeilschool Neptunus?

Zeilschool Neptunus, dé zeilschool van Friesland

Wil je genieten én leren zeilen of windsurfen? Dan is Zeilschool Neptunus, zeilschool in Friesland, ‘the place to be’! Zeilschool Neptunus ligt midden in het hart van het prachtige Friese Merengebied. Al 50 jaar organiseren wij de leukste, gezelligste en meest leerzame zeilkampen en zeillessen voor kinderen en zeilcursussen voor volwassenen.

We zijn CWO gecertificeerd en stellen hoge eisen aan onze instructeurs. Zó ben jij, van jong tot oud, altijd verzekerd van een professionele instructeur tijdens een zeilles of zeilkamp. En staat veiligheid op én rondom het water bovenaan.

Laat je verrassen door alles wat Zeilschool Neptunus, dé zeilschool in Friesland, te bieden heeft en beleef een fantastisch avontuur! Een zeilervaring die niemand je meer afpakt.

Zeilles kinderen Friesland

Wil jouw kind op zeilles? Of wellicht op zeilkamp? Voor zeillessen kinderen zit je in Friesland natuurlijk goed. Want wist je dat onze provincie net zoveel water- als landoppervlakte heeft? Het water stroomt als het ware door onze aderen. Deze liefde en kennis over water én watersport delen we graag.

Zeilschool Neptunus organiseert leerzame zeillessen voor kinderen afgewisseld met leuke (water)activiteiten. Tijdens de zeilles kinderen in Friesland varen we vooral op het Idskenhuistermeer, Koevordermeer. We maken daarnaast gezellige dagtochten naar de meren rond Langweer, Heeg en Sloten (Langweerderwielen, Heegermeer, Slotermeer).

Een korte vakantie of lange weekend voor de boeg? Jullie kunnen ook kiezen voor privé zeilles voor kinderen in Friesland, bij zeilschool Neptunus. Zo leren ze extra snel de kneepjes van het vak en zijn ze klaar voor mooie tochten op het water.

Of pak het groots aan! Zoeken jullie een leuke invulling voor de meivakantie óf de zomervakantie? Wij bieden onvergetelijke zeilkampen aan voor kinderen vanaf 7 jaar. Iedere dag zeilles van gecertificeerd instructeurs, met leeftijdgenoten. Deze week ga jij nooit vergeten!

Zeilles kinderen Friesland privéles

Niet een hele week op pad, maar wel kneitergoed leren zeilen? Dat kan ook door privé lessen te nemen. We bieden tijdens lange weekenden of korte vakanties privé zeilles voor kinderen aan. Wellicht varen jullie als ouders al en willen jullie graag de zeil skills ook overdragen aan jullie kinderen? Hoe leuk is dat als wij als zeilschool daar een steentje in kunnen bijdragen.

Onze professionele instructeurs zien precies wat jouw zoon of dochter nodig heeft. Zo houden we de snelheid en uitdaging erin én verveelt een les nooit! Maar ook wanneer een kind net wat meer aandacht nodig heeft is een privéles heel geschikt. Waar de behoefte ook ligt, onze instructeurs passen het tempo aan. Want bovenal moet leren zeilen voor kinderen ontzettend leuk en plezierig blijven!

Een zomerkamp zeilen in Friesland

Op zomerkamp zeilen in Friesland? Wat zeg jij dan? Wow, vet! Of mwah…. ik weet het nog niet. Zeilschool Neptunus Friesland biedt een zomerkamp zeilen aan vanaf 7 jaar. Maar we begrijpen ook dat dit best een stap kan zijn, want een kind van 7 kan als heel zelfstandig zijn. Maar zo bij het water, in een groep, alleen van huis… Bij Zeilschool Neptunus begrijpen we dit als geen ander. We zullen er dan ook alles aan doen om van deze week een fantastische ervaring te maken. Dat is niet alleen onze passie, maar óók ons vak.

Want ja, het kan spannend zijn in het begin, helemaal voor de jongere kinderen. Maar door goed te signaleren waar een kind behoefte aan heeft kunnen we die spanning vaak wegnemen. We stimuleren het maken van vriendschappen en helpen met contacten leggen wanneer we zien dat dit niet vanzelf gaat.

Een zeilkamp in Friesland draait uiteraard om goed leren zeilen, maar een zeilkamp is zoveel meer. Genieten op het water, andere kinderen leren kennen, samenwerken, zeil skills opdoen, zelfstandig(er) worden… Onze instructeurs zijn zich bewust van deze complete ervaring.

Met z’n allen maken we er een mooie periode van! En dat doen we in een veilige omgeving. Bij ons is jouw kind in goede handen. Dat kunnen we roepen, maar ook bewijzen: onze instructeurs zijn CWO gecertificeerd.

Ga voor kwaliteit én plezier wanneer je kiest voor een zomerkamp zeilen in Friesland. Boek nu een zeilkamp Friesland in de zomervakantie.

Surfkamp Friesland

Naast zeilcursussen kun je uiteraard ook surfles krijgen bij Zeilschool Neptunus. We hebben daar een prachtig privé meertje voor! Zo kun je rustig aan de slag met de perfecte beach start. Je leert gijpen, overstag gaan en planeren zonder last te hebben van ander (water)verkeer. Bovendien is het er lekker ondiep. Plons je dus vanaf je plank in het water? Dan klim je er eenvoudig weer op. Ben je klaar voor meer actie, dan gaan we naar het Koevordermeer. Daar kun je verder oefenen met een hardere wind.

Jouw eigen instructeur leert je de fijne kneepjes van de surfsport. Kies een plank met zeil van jouw keuze en… hang loose! Want daar ga je! Op jouw Starboard Rio’s wanneer je net begint, of op een snellere plank wanneer je gevorderd bent. Altijd het nieuwste surfmateriaal en voor ieder wat wils, van 3.1 tot 6.5.

Na een week surfkamp in Friesland kun je je niet meer voorstellen dat je een week ervoor nog stond te shaken op je plank. Een vorderingenstaat of CWO-diploma maakt een surfvakantie in Friesland helemaal af. Die heb je wel verdiend na een intensieve week surfen op de Friese meren!

Maar net als een zeilkamp, is een surfkamp ook zoveel meer dan alleen leren surfen en ervaring opdoen. Doe nieuwe contacten op, deel het plezier en de liefde voor water met leeftijdsgenoten en beleef samen gezellige avonden in onze mooie accommodaties. Start de dag met lekker vers gebakken brood. Want met een goede basis heb jij voldoende energie voor een leerzame en super leuke dag op jouw surfplank.

Ook benieuwd naar een surfvakantie jongeren? Lees hier meer en boek meteen jouw onvergetelijke surfkamp Friesland!

Liever surfles privé? Ook dat kan. Onze instructeur gaat van jou 1 op 1 een surftopper maken.

Op zeilkamp in Friesland?

Meld je vandaag nog aan bij Zeilschool Neptunus.

Open chat
Heb je een vraag?
Hey hallo! Hoe kunnen we je helpen? 🙂