Even voorstellen: de Laerling!

Een fantastische boot! Omslaan is onmogelijk! (Of toch niet…?)

Om met het grootzeil én de fok te kunnen zeilen, kan je het beste met zijn tweeën in de Laerling varen. En dat betekent een hoop gezelligheid!

De Laerling is een jeugdkielboot, het kleine broertje van de Valk. De boot is officieel de allerkleinste kielboot ter wereld. Kielboot betekent dat onderaan de boot een soort ‘gewicht’ hangt (de kiel) die ervoor zorgt dat de boot niet kan omslaan. Tenminste… 😉

Of je nou nog nooit hebt gezeild of heel erg goed kan zeilen, dat maakt voor de Laerling niet uit. De boot is geschikt voor zeilers van alle niveaus. Behalve leren zeilen, leer je ook goed samenwerken in deze boot. En omdat hij snel vaart, kan je makkelijk het hele Koevordermeer over. Of zelfs op dagtocht.

Bij Neptunus hebben we twee Laerlings, de instructeur vaart met jullie mee in een motorboot. En als er even iets moet worden voorgedaan, stapt de instructeur zo bij je aan boord. Dan kan je meteen samen oefenen.

Omdat je bij de Laerling niet hoeft te zwemmen, hoef je ook geen wetsuit aan. Met wat minder mooi weer is je regenpak lekker en als de zon schijnt is korte broek meer dan genoeg. Deze boot is de perfecte voorbereiding voor zeilers met grote ambities, zoals uiteindelijk het varen in de Valk.

Op naar een hoop mooie tochten over de Friese Meren!

Open chat
Heb je een vraag?
Hey hallo! Hoe kunnen we je helpen? 🙂