‘Had ik maar een tijdmachine’

Wist je dat het komend jaar feest is bij Neptunus? We bestaan dit jaar namelijk vijftig jaar! Dat laten we natuurlijk niet stilletjes voorbijgaan. Daarom willen wij je graag meenemen naar het begin van de zeilschool. En dan bedoelen we écht het begin.

Welkom in de Middeleeuwen
Als jij in de zomer naar Neptunus komt, dan rij je een dorpje binnen dat al sinds de Middeleeuwen bestaat. Idskenhuizen is er namelijk al vanaf het jaar 1495 en bestaat dus al langer dan 500 jaar. Het dorp heette toen Eesken Huusen, oftewel ‘de huizen van Ese’. Lijkt best wel he?

Back to school
Zeilen en vakantie vieren, dat doen we bij Neptunus. Maar eigenlijk ga je ook naar school… De gebouwen van Neptunus zijn namelijk niet altijd al een zeilschool geweest. Het Dorpshuis was tot 1933 de dorpsschool en in Het Huis woonde de schoolmeester. Dit zie je nog aan het straatnaambordje: Mastersein, ook wel ‘meesters einde’.

Hoera!
In 1969 wordt eindelijk Zeilschool Neptunus opgericht! We waren nog heel klein: er konden niet meer dan 32 kinderen komen zeilen en we voeren alleen met Valken. Al die valken waren zonder buitenboordmotor, dus met weinig wind werd er flink gepeddeld…

Houd onze blog en socials goed in de gaten, want de tijdreis gaat nog verder!

Open chat
Heb je een vraag?
Hey hallo! Hoe kunnen we je helpen? 🙂