De versoepeling van de maatregelen van deze week zijn een grote stap voorwaarts. We bereiden alles voor om deze zomer de zeilweken te kunnen draaien. Samen met de brancheorganisatie HISWA-RECRON stellen we protocollen op voor een veilige opening in de zomer, waarbij ook de recentste ervaringen bij kinderopvang en scholen van belang zijn. Er zullen waarschijnlijk aanpassingen zijn, bijvoorbeeld om de 1,5 meter de bewerkstelligen, maar we verwachten hierin geen belemmeren om de zomerweken te draaien. Er is al heel veel geboekt (sommige weken zijn zelfs al volgeboekt), en we zullen er dan ook alles aan doen om er, met welke aanpassing dan ook, een Neptunus-zomer van te maken!
Ons advies is om je zomerweek nu wel te reserveren, om twee redenen. De eerste is dat er momenteel al een aantal weken en cursussen volgeboekt zijn. Daarnaast lijkt het erop dat we ook voor jongeren vanaf 13 jaar de 1,5 meter moeten bewaren deze zomer. Dit betekent dat ons maximale cursistenaantal een stuk lager zal liggen dan normaal, en de weken dus sneller vol zitten. Om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt en je week al vol zit kun je nu alvast reserveren. 
Achter de schermen wordt er zowel door de HISWA/Recron als door onszelf hard gewerkt aan passende oplossingen vanuit elk scenario. Mochten de zomerweken onverhoopt en onverwacht niet doorgaan, dan is er samen met brancheorganisatie HISWA een voucherregeling opgezet. Deze houdt in dat je het (aanbetaalde) bedrag als voucher krijgt, en kunt meenemen naar volgend jaar. Je bent dus nooit je geld kwijt.
De eventuele aanbetalingen die zijn gedaan worden met een voucher-regeling meegenomen naar volgend jaar. Er zal dus nooit sprake zijn van een situatie waarbij de consument zijn geld kwijt is. Maar nogmaals: we gaan er vanuit dat we jullie deze zomer gewoon in Idskenhuizen kunnen ontvangen!
We houden ons altijd aan de richtlijnen zoals aangegeven door het RIVM. Dit houdt in dat we op dit moment te allen tijde 1,5 meter afstand bewaren. Hoe en of dit in de zomerweken invulling gaat krijgen, zullen we de komende tijd beoordelen. Daarnaast zorgen we ervoor dat we de richtlijnen volgen m.b.t. het schoon en hygiënisch houden van de accommodatie. Mocht je naar Neptunus willen komen maar je bent verkouden, hoest of als je lichte griepklachten hebt, dan vragen we je om toch thuis te blijven.
De Neptunus annuleringsverzekering is in het leven geroepen om alle persoonlijke situaties, omstandigheden of redenen tot annuleren te dekken die een reguliere (doorlopende) reis- of annuleringsverzekering niet dekt. Denk hierbij aan heimwee. Een maatschappelijk probleem, zoals corona, valt daarmee niet binnen de dekking van de Neptunus verzekering.
Als je zelf ziek bent en daarom niet kunnen komen, dan kan er mogelijk een beroep worden gedaan op een door jezelf afgesloten (doorlopende) reis- en annuleringsverzekering. Neem hiervoor altijd even contact op met je eigen verzekeringsmaatschappij.