Zeilschool Neptunus

Algemene informatie

Bij Neptunus organiseren we al 30 jaar schoolkampen naar grote tevredenheid van scholen door heel Nederland en België. Daardoor hebben we al veel kennis en ervaring opgedaan en weten we precies waar we op moeten letten.

We beschikken over verschillende accommodaties van verschillende groten die jullie hier kunnen bekijken. Zo kunnen we schoolkampen mogelijk maken van 20 tot 120 personen.

De leerlingen krijgen les in kleine groepen waardoor iedereen alle aandacht krijgt die nodig is om de sport onder de knie te krijgen. Op die manier leert iedereen zeilen of surfen op zijn eigen niveau. Door onze gunstige ligging hebben we de mogelijkheid om mooie tochten te maken naar gezellige plaatsjes zoals Langweer, Woudsend en Sneek. Daarbij leren we de leerlingen onder andere opkruisen, bruggen nemen, de man-over-boord manoeuvre, overstag gaan een gijpen.

IMG_1849 (2)


Ook de sportieve zeilers kunnen hun energie kwijt op het water. Snelheid en actie? De laser is een zwaardboot voor 1 of 2 personen waarin samenwerken en communiceren erg belangrijk is. De hele dag worden de leerlingen begeleid door een instructeur. Ze krijgen les op de rustige Koevorde, waar we een eigen steiger hebben.

Van een actieve dag in de buitenlucht krijg je trek! De maaltijden kunnen jullie zelf verzorgen, of aan ons overlaten. Wij kunnen er voor zorgen dat er altijd genoeg en gevarieerd gegeten wordt, en wij besteden hier dan ook veel zorg en aandacht aan. Barbecueën, stamppotbuffetten en schippersdiner; alles is mogelijk.

Na een inspannende dag is het ’s avonds tijd voor ontspanning. Dit is voor jullie volledig vrij om in te vullen, dus laat je fantasie de vrije loop. Voor een passend avondprogramma denken wij natuurlijk ook graag mee.

Denk maar niet dat de leerlingen met lege handen naar huis gaan! Aan het einde van de week zijn de grenzen verlegd, hebben docenten en leerlingen elkaar op een andere manier leren kennen en staat samenwerken ongemerkt centraal. Eventueel kunnen wij voor een diploma zorgen, waarop alle vorderingen van de week zijn bijgehouden.

webshop 
laatste nieuws
WebwinkelNieuw op de site van Neptunus is de webwinkel!...